PE Accounting automatiserar åt SaaS-bolag

Ekonomitjänsten PE Accounting hjälper snabbväxande Mentimeter att automatisera tusentals transaktioner varje månad. Enligt ett pressmeddelande från PE Accounting började samarbetet som en ”utmaning” från Mentimeters CFO, Georg Rydbäck, att ta automatiseringen av bolagets redovisning ett steg längre än vad som tidigare var möjligt.

”Jag började på Mentimeter när vi var omkring 20 personer och allt började ta fart. Vi behövde tänka skalbarhet och mitt ansvar var att göra det från finanssidan. Vi utvärderade vilka leverantörer som kunde ta fram lösningar som passade oss och både kunde automatisera tusentals transaktioner varje månad och ge mig full insyn och kontroll”, säger Georg Rydbäck i ett pressmeddelande.

PE Accounting uppger att Mentimeter varit kund i närmare två år. Till en början fungerade redovisningen som en kombination av automatik och mänskliga kontroller, efter projektet har parterna tillsammans skapat ett “automatiserat flöde”.

Enligt PE Accountings CTO, Alexander Isacson har Mentimeterprojektet varit viktigt för att ”visa vår innovationsförmåga”. Mentimeter är ett så kallat SaaS-bolag (software-as-a-service) som utvecklat en plattform för att skapa interaktiva presentationer och möten. SaaS-bolag har ofta ett mycket transaktionsintensivt intäktsflöde vilket ställer andra krav på automatisering än bolag som gör färre men större affärer.

Martin Hammarström

[email protected]