Revisor med zombier i källaren

”Det ska gärna börja blinka och lysa lite när man går förbi något. Då blir folk rädda.”

Michael Johansson till vänster.

Michael Johansson, auktoriserad revisor och partner på KPMG:s kontor i Växjö, tar halloween-firandet på allvar. Ryktet om hans rejält halloweenpyntade källare har nått Smålandsposten, som fått en visning.

”Vi går in i ett rum och där möts vi av en kakafoni av skräckinjagande ljud. Det prasslar och rasslar i olika hörn. Några par självlysande ögon riktas emot oss och plötsligt kommer det ett skrikande ljud från en dödskalle som stirrar på oss med röda ögon. Vi har kommit in i Michaels Halloweenvärld. En värld full av till synes skräckinjagande monster och zombier men även orangea pumpor med ett mer vänligt ansiktsuttryck”, skriver tidningen i en helsidesartikel.

Johansson, som även är ordförande i branschorganisationen FARs remissgrupp för skatt, började redan för två veckor sedan att halloweenpynta Växjö-villans spa-avdelning, som består av tre olika rum. Rummen blir mer och mer skräckinjagande ju längre in i källaren man kommer.

”Jag tycker det är trevligt när man kan gå all-in på något tema”, säger Michael Johansson till Smålandsposten.

iCloud-bilder från Michael Johansson

Han började att pynta till halloween för fem, sex år sedan och samlingen med skräckinjagande prylar har vuxit stadigt genom inköp i Växjö, Stockholm och Danmark. Varje år tillkommer något nytt i skräckkällaren. Han ger några tips till den som vill halloween-inreda seriöst.

”Det ska vara mörkt, men finnas lite ljus, så man kan se de otäcka sakerna. För det andra ska det finnas ljudeffekter som skrämmer. För det tredje ska det gärna börja blinka och lysa lite när man går förbi något. Då blir folk rädda”, säger Michael Johansson.

Snart ska Johansson dock packa ihop halloweensakerna. Då är det dags att julpynta i källaren.

Martin Hammarström

[email protected]