Redovisningsekonom världsmästare i poker

Vinner 8,1 miljoner dollar.

Scott Blumstein

En tjugofemårig redovisningsekonom från New Jersey blev under helgen vinnare i årets upplaga av World Series of Poker, världens största och mest kända pokerturnering.
Scott Blumstein kammade enligt AP hem prissumman på 8,1 miljoner dollar påhejad av familj och studiekamrater efter att ha spelat 246 händer i Texas Hold’em vid finalbordet.
“Jag är väldigt nöjd över hur jag spelade i kväll”, uppger tjugofemåringen, som dock tillägger att han är “ganska trött på poker vid det här laget”.
Redovisningsekonomen, som tog sin examen vid Temple University, har frekventerat pokersidor på Internet men aldrig tidigare kvalificerat sig till World Series of Poker.
Årets turnering blev den största hittills med över 7 200 deltagare från hela världen. De nio finalisterna, som var och en är garanterade en summa om minst 1 miljon dollar, kom från USA, Argentina, Frankrike och Storbritannien.
Segraren säger till nyhetsbyrån att det inte är pengarna som är drivkraften bakom hans spelande, men att prissumman tillåter honom att göra vad han vill – oavsett om det är att spela mer poker, starta ett företag eller återvända till studierna.

Finwire

[email protected]