PwC:s bokslut nu i molnet

Ny programvara ut rullas ut efter pilottest i Halland.

Redovisningskonsulterna på PwC kommer att jobba i molnet med boksluten framöver med en ny mjukvara från informations- och programvaruföretaget Wolters Kluwer. Programmet heter Capego Bokslut, och är först ut i en planerad serie av molnbaserade program för bokslut, skatt, revision och analys.Skärmklipp_Bokslut

PwC sålde för två år sedan de egna systemen Kapell och Koncern till Wolters Kluwer, som tidigare hette Norstedts Juridik. Programmen hade då hela 2 700 interna användare och dessutom 2 000 användare på svenska ekonomiavdelningar. Förhoppningen är att dessa på sikt ska övergå till Capego, som är ett helt nytt system utvecklat i Göteborg och testat bland annan på flera PwC-kontor i Halland.

”Vi lade en gemensam plan på ett molnbaserat bokslutsprogram i samband med att vi överlät vårt program Kapell till Wolters Kluwer”, säger Magnus Eriksson, ansvarig för Business Services inom PwC, i ett pressmeddelande.

”Nu har vi varit med i utvecklingsfasen och kunnat kravställa lösningen. Planen är att gå över till Capego Bokslut under hösten”, fortsätter han.

Molnbaserade bokföringsprogram har funnits länge, men enligt Wolters Kluwer är Capego det första i Sverige som klarar bokslut. Nästa program i serien är Skatt, som enligt plan lanseras under 2017.

 

Martin Hammarström

[email protected]