PwC stödjer fintech-community

PwC har tecknat ett samarbetsavtal med Findec, en hubb för startups inom fintech. Findec beskiver sig som ett ”digitalt community” och är, tillsammans med andra fintechhubbar i Danmark, Finland, Norge och Island, en del av Nordic Fintech Alliance.
”Det känns väldigt kul att kunna välkomna PwC som ny strategisk partner till Findec och fintech-ekosystemet i Sverige. Vi har haft en lång relation med PwC och efter många intressanta diskussioner är vi övertygade om att vi tillsammans kommer kunna göra fantastiska saker för våra medlemmar, säger Mats Holmfeldt, co-founder och styrelseordförande på Findec, i ett pressmeddelande.
PwC ska bland annat driva ett acceleratorprogram för unga startups. Programmet, som löper över tre månader, innehåller bland mycket annat tre utbildningsdagar, inspirationskvällar, interna demo-days för nätverket och en handplockad mentor och coach.
”Vi tror att hubbar som Findec har en viktig plats att fylla för att fler bra idéer inom fintech ska nå sin fulla potential”, säger Henrik Olsson, PwC:s ansvarige för samarbetet med Findec.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se