PwC registrerar amerikanskt advokatkontor

”Kommer inte att vara en traditionell advokatbyrå”.

Richard J. Edmundson

Amerikanska PwC registrerar ett advokatkontor i USA, ett tydligt tecken att trenden mot mer juridik i de stora revisionsnätverken fortsätter. Byrån heter ILC Legal och har kontor i Washington D.C. Det kommer inte att erbjuda rådgivning utifrån amerikansk rätt utan istället hjälpa amerikanska kunder med internationella juridiska tjänster, inte minst att slussa ut uppdrag till PwC-jurister och rådgivare i andra länder.

”Vi kommer inte att vara en traditionell advokatbyrå, som bara hjälper till med juridik. I stället vill vi ge ett bredare erbjudande”, säger den brittiske advokaten Richard J. Edmundson, som basar för det nya kontoret, till New York Times. Han kommer att flytta från London tillsammans med ett fåtal andra PwC-jurister och supportpersonal.

Alla big four-byråer erbjuder juridisk rådgivning i USA men PwC är den första av dem att registrera ett advokatkontor i landet. Såväl Deloitte som EY, KPMG och PwC växer snabbt inom juridiska tjänster och har enligt New York Times cirka 8 500 jurister globalt.

Martin Hammarström

[email protected]