PwC öppnar internationellt servicecenter i Ukraina

“PwC Sverige anlitar redan idag flera center”

Hög stämning och höga klackar – PwC Shared Delivery Centre i Lviv invigt

PwC siktar på att rekrytera 350 personer till ett servicecenter i Lviv i Ukraina, som blir revisionsjättens tredje i centrala och östra Europa. Centret ska leverera tjänster inom redovisning, rådgivning och skatter. Det rapporterar branschsajten Consultancy.eu.

PwC Sverige använder sig idag av olika shared delivery centers (SDC) för olika ändamål. Bland annat använder de sig av ett center i Polen för revision och skattetjänster. PwC Sverige har även ett eget delivery center i Lund som arbetar med  både revision och rådgivning, skriver PwC Sveriges vd Peter Nyllinge i en kommentar till Revisionsvärlden.

“Vilka shared service centers vi använder och för vilka ändamål kan ändras över tid. Nyttan med shared service center är dels att säkerställa hög och jämn kvalitet men också att finna effektiva sätt att arbeta med standardiserade uppgifter som kan automatiseras till viss del”, tillägger Nyllinge.

Att lägga ut tjänster externt har blivit ett sätt att kapa kostnader och slimma processerna. Servicecentren är ofta förlagda i länder med lägre arbetskraftskostnader men med bra tillgång till utbildad personal.

Deloitte lanserade nyligen ett centrum för IT-service i Rumäniens huvudstad Bukarest. Även Accenture förlade ett centrum i samma stad för utveckling av affärsprocesser. Landet har blivit en hub för outsourcing av företagsaktiviteter, för att i första hand leverera tjänster till Europa. Rumänien hamnar på topp 20-listan för outsourcing av dessa aktiviteter enligt en undersökning av A.T Kearney.

“Att öppna ett servicecenter i Lviv är centralt för vår utvecklingsstrategi, inte bara i Ukraina utan för hela centrala och östra Europa”, skriver Richard Pollard, landsansvarig på PwC Ukraina i en kommentar.

“Platsen valdes efter en noggrann analys. Lviv uppfyllde alla våra förväntningar, tillgång på högutbildad personal lokalt, lättillgänglig och en öppen affärsmiljö”, tillägger han.

Chef för centret blir Iryna Maksymenko som tidigare varit finanschef på PwC Ukraina.

Finwire

red@finwire.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *