PwC-avtal ska stoppa betalningsfel

Nytt system dubbelkollar betalningar.

gey-widengren
Gey Widengren

PwC Sverige har tecknat ett avtal med Inyett, ett automatiserat system för betalningar som varnar för oegentligheter och fel. Systemet kollar exempelvis om mottagaren är ett registrerat blufföretag, om beloppet är orimligt högt, om man betalat fakturan tidigare, om mottagaren har skulder hos Kronofogden, om mottagaren saknar F-skattsedel eller om betalningen går till ett bolag där den egna personalen är aktiv. Systemet ger via mejl ett besked om fakturan verkar OK eller om den bör stoppas.

”PwC har som mål att vara ledande med att erbjuda sina kunder den senaste automatiserade tekniken – kopplat till vår rådgivning – för att hjälpa dem att öka tryggheten och minimera risker i alla affärstransaktioner”, säger Gey Widengren, internkontrollspecialist och partner på PwC i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet kallar Inyett avtalet med PwC för en ”genombrottsaffär” och till Di Digital uppger bolaget att PwC:s kunder ska få tillgång till Inyetts tjänst. Affären uppges initialt vara på cirka 10 Mkr för men sikt hoppas Inyetts att den ska vara värd 40–50 miljoner kronor per år.

”Pengarna är så klart viktiga, men för oss är det här den bästa kvalitetsstämpeln vi kan få. PwC är inte bara revisorer utan också rådgivare och de kan även hjälpa oss i produktutvecklingen”, säger Jone Sølvik, vd för Inyett, till Di Digital.

Inyett säger sig vara det enda bolaget i Sverige som arbetar med automatiserad ekonomisk kontroll av kunder, leverantörer och betalningar. Efterfrågan på automatiserade tjänster uppges vara stort, speciellt från stora organisationer och företag som gör hundratals betalningar varje dag. Bolaget har sitt säte i Helsingborg och Mazars är revisor, enligt Retriever.

Martin Hammarström

[email protected]