… och Norgechefen får toppjobb vid BDO International

Plockas till Bryssel efter aggressiva förvärv.

Trond-Morten Lindberg (foto: Mick Tully)

Vd:n för BDO i Norge, Trond-Morten Lindberg, blir ny regionchef för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) på nätverket BDO International, med huvudkontor i Bryssel. Han kommer att ingå i BDO:s globala ledningsgrupp och rapportera till den tillträdande vd:n Keith Farlinger. Lindberg har lett den norska verksamheten sedan 2010. Under hans period har BDO trefaldigat sin storlek i Norge från en omsättning på cirka 600 miljoner 2010 till en beräknad omsättning på 1,8 miljarder år 2017. Tillväxten har skett både organiskt och genom förvärv av exempelvis norska Inter Revision och Crowe Horwath.

“Att Trond-Morten är vald att leda EMEA säger allt om det fantastiska jobb som han och resten av BDO i Norge har gjort. Under hans ledarskap har vi blivit större och mer professionella. Jag är säker Trond-Morten kommer att göra ett lika bra jobb i EMEA-regionen”, säger norska BDO:s ordförande Dag Ramsberg i ett pressmeddelande.

I sitt nya jobb får Lindberg ansvar för närmare 24 000 anställda i mer än 90 länder. Norska BDO är redan i gång med att rekrytera ny vd och förväntar sig att slutföra processen innan Lindberg börjar sin nya roll den 1 november i år.

Martin Hammarström

[email protected]