Ny transaktionsrådgivare gasar

Fastighetsinriktade Tarnhelm Transaktion vill bredda till fler branscher.

Per Svensson

Den tidigare revisorn Per Svensson och skatterådgivaren Patrick Lis lämnade under 2021 respektive 2020 BDO i Stockholm för att starta egen rådgivningsbyrå inriktad på fastighetsmarknaden. Nu byter de namn från Perseus Skatt & Transaktion till Tarnhelm Transaktion. Verksamheten drog igång den 1 juli i fjol.

”Det går väldigt bra. Vi omsatte nära 4 Mkr och gjorde ett rörelseresultat på 2,2 Mkr under vårt första halvår”, säger Per Svensson till Revisionsvärlden.

Duon sitter i ett kontorshotell på fashionabla Strandvägen i Stockholm. Hittills har de kört firman själva men nu är flera medarbetare på väg in.

”Det är fyra personer som kommer att ansluta under våren och sommaren. Vi siktar på att vara fem-sex personer innan året är slut”, säger Per Svensson.

Hittills har de till stor del arbetat med transaktioner inom fastighetsbranschen som är Per Svenssons specialområde.

”Men med min kollega Patrick Lis och de personer som är på väg in får vi en byrå som är heltäckande inom transaktionsrådgivning i princip samtliga branscher.”

De fastighetskoncerner Tarnhelm arbetar med har ofta fastighetsvärden mellan 0,5 och 10 miljarder kronor.

”Det är fortsatt en väldigt intressant målgrupp för vårt koncept och där vi gör stor skillnad i transaktionerna och andra frågor som dyker upp, som omstruktureringar, strategiska frågeställningar och skatterelaterade frågor.”

Han vill själv arbeta ”hands-on” med kunderna, vilket han anser skiljer sig från hur de stora byråerna arbetar med sin kunder.

”Byråvärlden är strukturerad på sådant sätt att den driver bort de mest ambitiösa och ofta mest briljanta personerna från rådgivning till att jaga volym och delegering av rådgivningen för att hinna med mer volym. Det är det man blir belönad på. Inte själva kundarbetet och hur väl man lyckas hjälpa kunderna eller om de är nöjda eller inte. Vi insåg att vi hade börjat driva bort från det vi egentligen älskar att göra; att få göra något bra och värdefullt för kunder”, säger Per Svensson.

Martin Hammarström

[email protected]