Ny redovisningskoncern backas av riskkapitalbolag

”Vi kommer ha tillgång till ny mjukvara och egen utveckling”.

Anna-Carin Jonsson

Fem byråer går samman i en ny redovisningskoncern med  namnet Freedom Holding, med private equitybolaget MVI som huvudägare. Koncernen har redan från start ett åttiotal anställda och omsätter 80 Mkr på årsbasis.

Byråerna som är med från start är Malmöbaserade Dillon (redovisningsdelen), Outsource samt Resultera i Redovisning. Med är även Value & Friends, med fem kontor i Norrland (Value & Friends har i alla fall tidigare varit uppdelade på flera bolag, även i detta fall är det redovisningsdelarna som säljs till Freedom) liksom redovisningsbyrån och mjukvarubolaget Bfree Advisor i Stockholm som utvecklat det egna bokföringssystemet Bflow. Tanken tycks vara att Bflow ska användas i hela den nya koncernen.

”Vi ser stora fördelar med samgåendet. Vi kommer ha tillgång till ny mjukvara och egen utveckling som gör det möjligt för oss att erbjuda kunder ett nytt och modernt redovisningssystem med realtidsuppdatering och enklare gränssnitt. Själva införandet av systemet Bflow sker successivt från och med våren och innebär att vi kommer att kunna ge mer affärsrelevant stöd till våra kunder”, säger Anna-Carin Jonsson, ny vd för Value & Friends. Hon har tidigare arbetat som affärschef med ansvar för kontoren i Skellefteå, Umeå, Vindeln, Lycksele och Åsele.

Ytterligare redovisningsbyråer uppges vara på väg in till gruppen. Koncernen Freedom Holding ska inte synas utåt, de anslutna byråerna ska fortsätta verka under sina gamla namn. Tillväxtambitionerna är höga. Målsättningen är att växa till ca 300-400 mkr de kommande åren.

”Vår bedömning är att det på sikt kommer att vara svårt att vara en fristående byrå. För att hänga med i utvecklingen så krävs stora investeringar i både teknik och kompetensutveckling. Då är det klokt att göra det tillsammans med fler aktörer med samma intressen”, säger Anna-Carin Jonsson i ett pressmeddelande.

Private equity-bolaget MVI går in som finansiär i den nya koncernen.

“Vi ser en stor affärspotential och samhällsnytta i möjligheten att vara med och utveckla redovisningsbranschen för att leverera allt vassare affärsstöd”, säger Stefan Karlsson, partner på MVI.

Du som är prenumerant kan även läsa:

Hjärnan bakom Freedom Holding: “Alla kunder i samma system, utan att det kostar skjortan”

Freedom Holdings huvudägare i intervju: “Stor autonomi om man jobbar med oss”

Kommentar: Mjukvaran knäckfråga i Freedoms byråbygge

Martin Hammarström

[email protected]