Kundsamtal i hoppborgen

Danska PwC fixar sommarfritids på huvudkontoret.

Förra veckan fanns några udda inslag på PwC Danmarks huvudkontor i Hellerup i norra Köpenhamn. I vissa konferensrum satt barn och ritade och på golvet i stora hörsalen stod en enorm hoppborg. Förklaringen är ”Summer Camp”, en vecka i början av augusti varje år då föräldrar som måste arbeta helt enkelt tar med sina barn i skolåldern till kontoret. Där tas barnen omhand av professionella pedagoger, medan pappa eller mamma jobbar. Det är PwC:s personalförening som ligger bakom Summer Camp som ska göra det enklare för de anställda att pussla ihop semester, jobb och barntillsyn inför skolstarten. Stängda skolor och fritids är en utmaning även för danska föräldrar och här kan Summer Camp vara en livlina.

“Summer Camp är i första hand avsedd att hjälpa familjer där semesterveckorna inte passar ihop, eller vars semesterplanering av något skäl har raserats”, säger Susanne Funder, HR-chef på PwC Danmark, i ett pressmeddelande.

Barnen vistas inte bara på kontoret utan ger sig också ut på utflykter. I år gick man bland annat på bio, till simhallen, till skateboardparken samt åkte till ett klätter- och lekland.

“Syftet med arrangemanget är att barnen ska ha roligt och lära känna varandra genom gemensamma aktiviteter. Det har blivit så populärt att vi hade barn på kölista i år”, säger Susanne Funder stolt.

Fakta: Summer Camp arrangeras varje år vecka 31 eller 32 på PwC Danmarks huvudkontor i norra Köpenhamn, som är arbetsplats för cirka 1000 personer. Det är öppet för barn åldrarna 6-13 år som har föräldrar som är medlemmar i personalföreningen.Årets sommarfritids var det tionde i ordningen. Första året deltog cirka 30 barn och i år var antalet 60, vilket är ett rekord.

Martin Hammarström

[email protected]