KPMG bistår när Parken Zoo säljs för en krona

Udda corp-uppdrag i Eskilstuna ger cirka 2 miljoner kronor i intäkter.

KPMG har bistått Eskilstuna kommun i försäljningen av förlustdrabbade Parken Zoo i Eskilstuna. Affären presenterades under tisdagen och innebär att kommunen säljer Parken Zoo, som i flera år gått med förlust på ca 20-30 miljoner kronor årligen, för en krona till investmentbolaget Mimir Capital, som nu stryker Zoo ur namnet och kallar nyförvärvet Parken Eskilstuna.

”Vi vill attrahera fler målgrupper och öppna upp för fler säsonger. Förutom zoo vill vi fokusera på arbetet med att utveckla trädgård, konsert, bad, dans, konferens, restaurang, nöjespark och allt annat som kan passa väl in i parkens miljö och närhet till staden. Vi vill skapa en modern folkpark för Eskilstuna”, säger Henry Selenius, Partner i Mimir Capital, i ett pressmeddelande.

KPMG:s arvode för att bistå kommunen i transaktionen framgår av dokument som Revisionsvärlden tagit del av. KPMG får ett fast arvode på 1.9 miljoner kronor och ett rörligt på maximalt 1,5 miljoner kronor. Arbetet med försäljningen inleddes i sommaren 2015. I början fanns över 30 intressenter och säljprocessen har dragit ut på tiden. Inledningsvis hoppades man på ett avslut redan till årsskiftet.

”Det var väl optimistiskt, den här typen av processer tar tid. Men vi är mycket glada över att teckna ett avtal med ett bolag som har en långsiktig idé om hur de vill utveckla parken till ett vinstdrivande företag och samtidigt värna om Parken Zoos själ”, säger Lars Andersson, ordförande i Eskilstuna Kommunföretag till Eskilstuna-Kuriren.

Martin Hammarström

[email protected]