Han tar över på LRF Konsult

Vill skapa ”Nordens bästa rådgivare till småföretagare.”

Katarina Klingspor och Rickard Westlund.

Rickard Westlund blir ny vd för LRF Konsult. Katarina Klingspor lämnar efter fem år på bolaget, men fortsätter i bolagets styrelse. Westlund arbetar i dag som chef för Swedbanks privat- och företagsmarknad i Sverige där bland annat skog- och lantbrukskunder ingår. Dessförinnan har han bland annat arbetat som vd för inkassobolaget Intrums verksamhet i Nordeuropa samt haft olika chefspositioner i Lindorffkoncernen.

”Rickards långa erfarenhet av att framgångsrikt leda företag i förändring, genom uppköp och expansion såväl i Norden samt övriga Europa, kommer att komma till stor nytta på LRF Konsult”, säger Michael Halbye, styrelseordförande LRF Konsultgruppen, i ett pressmeddelande som inte innehåller något exakt startdatum för Westlund.

I fjol fick LRF Konsult en ny huvudägare, riskkapitalbolaget Altor. LRF är kvar med ett 25-procentigt ägande. Man förvärvade även den snabbväxande redovisningskonsulten Bokoredo. I år planerar LRF Konsult att byta namn.

”Jag är imponerad över hur välskött och framgångsrikt LRF Konsult är och ser mycket fram emot att fortsätta resan mot att bli Nordens bästa rådgivare till småföretagare”, säger Rickard Westlund.

Läs även kommentaren: Storaffär för nya LRF Konsult-chefen?

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se