Göteborgsbyrå mot nya lokaler

"Efter flytten kommer vi nog att bli mer attraktiva som arbetsgivare".

Från vänster Markus Hellsten, Frida Åsebrant, Therese Stenlund och Stefan Kylebäck.

Göteborgs Revision flyttar från Viktor Rydbergsgatan till nya lokaler i det så kallade Läppstiftet, det rödvita landmärket vid Götaälvbron.

”Vi kommer från och med den 1 september att sitta på 17:e våningen i ett av Göteborgs mest kända kontorslägen, med utsikt över hela staden”, säger delägaren Markus Hellsten nöjt.

Göteborgs Revision grundades 2018 av Stefan Kylebäck som då hade varit nära 30 år på EY i Göteborg och haft flera ledande roller där. Han drog igång själv och sa vid starten till Revisionsvärlden att ”timingen är perfekt att starta en ny verksamhet.” Där fick han rätt. Idag har byrån över 20 anställda.

”Vi har nog vuxit snabbare än Stefan från början vågade hoppas”, säger Markus Hellsten, som kom in som delägare år 2021.
Stefan Kylebäck och Markus Hellsten är byråns huvudägare, men de har tagit in ytterligare fem mindre delägare i byrån. Gemensamt för de flesta seniora medarbetarna är bakgrunden från EY.

”Rekrytering är vår största utmaning, även om vi varit relativt lyckosamma där. Det är svårare att hitta nya medarbetare än att få nya kunder, om man säger så. Jag uppfattar ändå att många yngre är nyfikna på oss, att lägga mer tid på själva kundarbetet jämfört med administration och att arbeta med entreprenörsdriva kunder, vilket är vår specialitet. Efter flytten kommer vi nog att bli mer attraktiva som arbetsgivare”, säger Markus Hellsten.

Hur stora vill ni bli?

”De nya lokalerna är större än det vi har nu, och har plats för 30 medarbetare. Vårt mål är att vara 30-35 personer på tre års sikt.”

När Stefan Kylebäck startade byrån talade han om byrån skulle syssla med interimsuppdrag, att hyra ut kvalificerade ekonomer på kort eller lång sikt. Hur har det gått?

”Vi gjorde det initialt, men det är inget vi håller på med idag. Interimsuppdrag kräver specialfokus – något vi inte har resurser för eller tid med. Vi erbjuder revision, redovisning och rådgivning.”

Ni har inga planer på att sälja redovisningsdelen?

”Nej, våra kunder uppskattar att vi erbjuder full service och när andra säljer blir det en konkurrensfördel att kunna erbjuda kombinerade tjänster.”

Martin Hammarström

[email protected]