Fyra av tolv är delägare på tillväxtbyrån

Värmlandsbyrån vill växa - särskilt i Karlskoga.

Rickard Hedqvist

Redovisningsbyrån H1 Ekonomi blir Årets tillväxtbyrå 2023 i Värmlands län.

Grattis till priset! Hur känns det att ni har vunnit?

“Ja men roligt så klart! Det är alltid kul när ens arbete blir uppmärksammat”, säger byråns grundare och vd Rickard Hedqvist.

Vill du berätta lite kort om byrån?

“Jag startade upp den här byrån väldigt småskaligt 2019. Under 2020 tog det lite mer fart och i slutet av året blev vi två personer. Sen växte vi organiskt upp till 6 anställda nu i augusti 2023 innan vi slogs vi ihop med en annan mindre byrå nu i augusti. Efter det har vi fortsatt att rekrytera och nu är vi 12 personer på byrån varav 4 är delägare.”

Har ni någon särskild nisch på byrån?

“Nej, det skulle jag inte säga. Vi arbetar med kunder inom många olika branscher. Vårt fokus ligger på digitalt arbete. Våra huvudsakliga kunder finns mellan Karlstad och Örebro, men allra flest i Kristinehamn och Karlskoga. Eftersom det rör sig om mindre orter har vi anpassat vår verksamhet därefter.”

Ni har nästan dubblat omsättningen till 4,7 miljoner, hur gick det till?

 “Våra nöjda kunder har varit vår nyckel till att öka omsättningen, vi har inte aktivt marknadsfört oss på något sätt. Sen har vi tagit vara på de möjligheter som presenterats för oss längs vägen.”

Hur håller ni era kunder nöjda?

“Vi försöker att hålla en hög servicegrad och verkligen lära känna kunderna. Eftersom merparten av våra kunder finns i närområdet så träffar vi de flesta fysiskt då och då. Det tror jag stärker både relationerna och vår kunskap om kunderna, vilket i slutändan innebär att vi kan ge ett större mervärde till kunderna i form bättre råd och väl anpassade tjänster.”

Hur har det gått i år, har ni märkt av att det är tuffa tider ekonomiskt?

“Nej, inte i så stor utsträckning. Självklart finns det kunder som har drabbats, men på det stora hela så har våra kunder klarat sig bra. Vi har inte blivit så påverkade. För egen del så har vi ju haft så stor tillväxt att det inte har märkts. I år så omsatte vi 6 miljoner och jag skulle tro att vi når upp till 12 miljoner nästa år.”

Vad har ni för planer framåt, vill ni växa mer?

“Ja, några till vill vi nog bli i alla fall. Sen har vi inget slutmål. Men vi är ett bra gäng på kontoret i Kristinehamn nu och skulle gärna växa lite mer i Karlskoga i första hand.”

Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Jonas Karanta

[email protected]