Kersti Bergström

Ny vd på Blikk

Kersti Bergström har utsetts till ny vd på det snabbväxande programvarubolaget Blikk. Hon tar över vd-rollen efter Blikks grundare Mikael Gramer som blir kvar i företaget som produktansvarig.

“Vi växlar upp med offensiva tillväxtmål. På sikt planerar vi att lansera Blikk även internationellt”, säger Kersti Bergström i ett pressmeddelande.

Kersti Bergström har sedan ett år tillbaka jobbat som marknadschef på Piteå-företaget Blikk och tillträdde tjänsten som vd den 1 november. Hon har en lång bakgrund inom kommunikation och marknadsföring och var marknadsansvarig på koncernen Skoogs Handels AB innan hon anställdes på Blikk 2018.

Blikk är ett affärssystem som hjälper företag att samla sina viktigaste funktioner i ett och samma molnbaserade system, och sätter effektiv projekthantering och tidrapportering i centrum.

“Vi har vuxit snabbt och främst fokuserat på att utveckla och förfina vår produkt. Nu växlar vi upp inför 2020 då vi kommer att satsa stort på marknads- och tillväxtfrågor och hela kundresan – parallellt med att vi fortsätter att utveckla vår produkt tillsammans med kunderna. Det känns otroligt spännande”, säger Kersti Bergström.

Blikk lanserade sitt affärssystem 2017. Det används idag av företag i olika storlekar inom en mängd branscher över hela Sverige.

“Vi uppskattar att vi vid kommande årsskifte har ungefär 1000 kunder, och cirka 8000 användare. Vårt mål är att även nästa år fördubbla omsättningen genom att ta ytterligare andelar på den svenska marknaden. Vår ambition är också att vara en ledande aktör inom system för tidrapportering och projekthantering. Vi planerar även för att på sikt lansera Blikk internationellt”, säger nya vd:n.

Under hösten lanserar Blikk sin första branschanpassning: Byråstödet Blikk Byrå som är skräddarsytt för redovisningsbyråer.