Andreas Ringman Uggla

Utskälld produktionsdirektör på nytt uppdrag

Andreas Ringman Uggla

Andreas Ringman Uggla, som för en månad lämnade tjänsten som produktionsdirektör för Karolinska sjukhuset, har fått ett nytt uppdrag som konsult på finansbolaget Klarna. Det skriver nättidningen Breakit.

Klarna vill inte säga i detalj vad den den tidigare toppadministratören och BCG-konsulten Ringman Uggla ska hjälpa till med, utom att det handlar om att bolaget ska byta driftsmodell.

“Det är ett alldeles särskilt projekt han håller på med rörande ändringar i styrningen av företaget”, säger Aoife Houlihan, presstalesperson på Klarna till Breakit.

Andreas Ringman Uggla tvingades bort från Karolinska efter att Dagens Nyheter avslöjat att sjukhuset anlitat Ringman Ugglas tidigare arbetsgivare BCG i mycket stor omfattning. Totalt har strategikonsulten fakturerat sjukhuset en kvarts miljard kronor.

Snabbväxande Klarna rekryterar från olika håll. Anders Fornstedt, en av Mazars främsta revisorer och tills nyligen medlem av ledningsgruppen, lämnade nyligen byrån för en tjänst som Senior Account Manager, se separat artikel.

Klarnas nya HR-chef, Luminous Fujiwara plockas från McKinsey i London.