Fintechbolaget Pleo expanderar till ytterligare 15 länder

Fintechbolaget Pleo, som förenklar företagsinköp och utgiftshantering med smarta företagskort, utökar sin pågående nyemission från 150 till 350 miljoner dollar. Samtidigt nästan trefaldigas bolagets värdering från 1.7 miljarder dollar till 4,7 miljarder.

Danskgrundade Pleo är även verksamt i Sverige och planerar nu en massiv expansion i Europa. Utrullning i ytterligare 15 länder är i planerna för 2022, bl.a. Finland, Frankrike och Nederländerna.

Jeppe Rindom, vd för Pleo, kommenterar i ett pressmeddelande:

“Vi har stora ambitioner att växa i Europa, och att hjälpa fler företag lösa sin inköpshantering samt ge bättre verktyg åt sin personal. Vi tittar nu på 15 ytterligare länder i Europa, att vara verksamma i 20 marknader till 2023. Investeringen kommer underlätta den resan, men vi tar det inte lugnt för det. Vi kommer fortsätter vara Pleo – driva på framåt, dubblera vår personalstyrka från 400 just nu, skapa nya verktyg och funktioner, samt att gå från fakturahantering och personalersättningar till kreditgivning och mer. Det är en enormt spännande tid och vi ser fram emot nästa steg i Pleos tillväxt.”

Pleo uppges vara den högst värderade europeiska tjänsten inom inköpshantering, svenska investerarna Creandum och Kinnevik hör till de ägarna. Tjänsten lanserades i Sverige 2019.

Martin Hammarström

[email protected]