EY vill bli koldioxidnegativt redan under 2021

”Nytt huvudkontor minskar koldioxidutsläpp med 70 %”.

Koldioxidsnålt bygge. Foto: Vasakronan/TMRW

Med hjälp av en ny strategi ska EY bli koldioxidnegativt under 2021, skriver bolaget i ett pressmeddelande. I början av 2020 gick EY globalt ut med målsättningen att innan årsskiftet nå klimatneutralitet för hela organisationen med 300 000 medarbetare. Målet uppfylldes enligt nätverket och nu fortsätter EY med nya globala målsättningar: Att vara koldioxidnegativa 2021 samt minska de totala utsläppen med 40 procent, och bli ”net zero” under 2025.

I slutet av mars byter EY Sverige huvudkontor, från Jakobsbergsgatan till helt nya lokaler på Hamngatan. Det kommer att hjälpa svenska EY i klimatarbetet. Enligt EY har just hållbarhetsaspekten, och de lösningar som digitaliseringen medför, föranlett kontorsflytten.

”Vårt nya kontor i Sergelhuset, som har den högsta miljöstandarden, LEED Platinum, och som även möjliggör en förbättrad yteffektivitet, ger ett minskat koldioxidutsläpp på hela 70% för våra 1 550 medarbetare i Stockholm”, säger Magnus Kuchler, Sverigechef på EY, i ett pressmeddelande.

Martin Hammarström

[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *