EY i allians med Symantec

EY har ingått en internationell allians med datasäkerhetsföretaget Symantec. Det framgår av ett svenskt pressmeddelande. Symantec är ett multinationellt datasäkerhetsföretag med huvudkontor i USA. Symantec tillhandahåller antivirusprogram, brandväggar och andra typer av säkerhetsverktyg. Bland varumärkena finns bland annat Norton.

”Vi kan våra kunders affärsverksamhet och kombinerar vår kunskap med Symantecs avancerade datasäkerhetsverktyg för att nå bästa resultat. Tillsammans kan vi hjälpa våra kunder att få en bättre förståelse för informationssäkerhet och minska deras exponering för informationssäkerhetsrisker, något som möjliggör innovation och tillväxt”, säger Tim Best, partner på EY och rådgivare inom informationssäkerhet.

Alliansen är global och kommunicerades redan i fjol i flera länder. EY säger sig redan ha påbörjat flera projekt med Symantecs lösningar hos stora kunder i Sverige och Norden.

”Alliansen har visat sig framgångsrik när det gäller att identifiera affärsproblem som kan lösas med hjälp av rätt teknologi och styrning. Vi jobbar i stora, specialiserade team som utbyter kunskap för att möjliggöra kundernas fortsatta fokus på kärnverksamheten och minska deras informationssäkerhetsrisker”, säger Tim Best.

 

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se