Björn Lundén expanderar till Hudiksvall

Bygger nytt kontor – vill dubbla antalet utvecklare.

Arkitektskiss på nya kontoret. Källa BL.

Programvaru- och informationsföretaget Björn Lundén bygger nya kontorslokaler vid havsfjärden i Hudiksvall med inflyttning sommaren 2022. Bolaget räknar med att växa snabbt de närmsta åren. Idag har bolaget 120 anställda – ca 100 på huvudkontoret i Näsviken och ett tjugotal på Ljusdalskontoret.

”Vi satsar på att dubbla antalet utvecklare de närmaste två åren samt behöver fortsätta öka supportpersonalstyrkan i takt med kraftigt ökande försäljning och användarantal. Så vi måste öka lokalytan och väljer att expandera i ett attraktivt område för att stärka vår employer branding och därmed våra möjligheter att rekrytera kompetent personal”, säger bolagets vd Ulf Bokelund Svensson till Revisionsvärlden.

Kontorsbygget i Hudiksvall sker tillsammans med bland annat it-konsulten Apptech. Ett trevåningshus med 1500 kvm lokalyta ska byggas på en tomt där det idag står en övergiven lagerbyggnad. Björn Lundén räknar med att använda ett våningsplan.
Många av Björn Lundéns anställda bor i Hudiksvall och företaget tror att närheten till järnvägsstationen kan locka även pendlande medarbetare.

”Vi är fantastiskt glada över den här möjligheten att vara med att bygga nya, fräscha kontorslokaler på bästa tänkbara plats i Hudiksvall, med havet utanför kontorsfönstren och med gångavstånd till centrum”, säger Ulf Bokelund Svensson.

Byggstarten är planerad till försommaren 2021 och om allt går enligt plan kommer kontorslokalerna att vara inflyttningsklara sommaren 2022.

Martin Hammarström

[email protected]