Aspia flyttar i Göteborg

Tar i höst plats i Nordens högsta kontorsbyggnad

Citygate. Skiss Skanska.

Aspia i Göteborg flyttar i höst till Citygate – Nordens högsta kontorsbyggnad som just nu uppförs av byggbolaget Skanska. I höst väntas bygget vara klart och då går flytten från de nuvarande lokalerna på Skånegatan. Både den nya och det gamla kontoret är i närheten av Nya Ullevi.

Idag sitter Aspia i Göteborg på 500 kvadratmeter, exklusive ett kök mm som byrån delar med PwC. De nya lokalerna är på hela 800 kvm och då ingår inte olika externa ytor som huset erbjuder.

Citygatehuset är 144 meter högt fördelat på 36 våningar. Aspia flyttar in på 16:e våningen. Huset kommer enbart att drivas av lokal förnybar el från solcellsparken i Utby och över huvud taget sägs Citygatehuset vara mycket energieffektivt.

”Vi är så förväntansfulla inför flytten till Citygate. Det känns helt rätt att jobba på ett miljösmart och modernt kontor där vi kan växa, både som företag och på individnivå. Det kommer bli en rolig plats att träffa kollegorna på de nya lokalerna samt den häftiga utsikten kommer göra det extra kul att komma in till kontoret”, säger Caroline Hjelm, Market Area Leader på Aspia.

Martin Hammarström

[email protected]