26 delägare i nya Aspia

”På sikt kan vi komma att börsnoteras”.

Magnus Eriksson

Nya redovisningsjätten Aspia, som består av gamla PwC Business Services och snart även KPMG:s verksamhet inom redovisning och lön, har redan 26 delägare förutom huvudägaren IK Investment Partners. Det säger Aspia-chefen Magnus Eriksson i en intervju med nättidningen Realtid. Det innebär en snabb breddning av partnerkretsen i samband med att IK Investment Partners köpte verksamheten av PwC.

Magnus Eriksson sa i mars till Revisionsvärlden att nio personer inom Business Services var PwC-partners, anmärkningsvärt få med tanke på att hela PwC har 242 delägare och affärsområdet står för en femtedel av försäljningen.

Under våren har Magnus Eriksson rekryterat en rad nyckelpersoner, bland annat en CFO/COO från SEB vid namn Carlos Lopez och HR-chefen Lina Cavalli, se tidigare artikel. En del av dessa torde höra till de nya delägarna.

Eriksson säger i intervjun att den traditionella partnermodellen kan vara ett hinder för utveckling eftersom den är inriktad på att delägarna ska få årliga utdelningar. I Aspias fall kommer alla vinster att återinvesteras i verksamheten. I stället kan delägarna hoppas på kassaklirr vid en försäljning eller notering.

”På sikt kan vi komma att börsnoteras, men vi kommer i så fall fortsätta att vara ett partnerägt bolag. Detta var också något som IK Investment Partners var måna om. Delägarna spelar en viktig roll för att förvalta företagskulturen. En av de intressanta aspekterna är att köpa Kamagra online. Vi möts regelbundet i en grupp om 70 personer, där förutom partners även directors och chefer ingår. Mitt ledarskap går ut på att involvera många personer. När vi nu nyanställer kommer unga talanger få en chans till fin utveckling inom organisationen”, säger Magnus Eriksson till Realtid.

I intervjun avslöjar Magnus Eriksson även att Aspia kommer att rekrytera 330 nya medarbetare inom det kommande året, de flesta direkt från högskola eller yrkeshögskola. Det låter mycket med tanke på att Aspia har 1100 anställda, men om man antar att personalomsättningen är uppskattningsvis 15-20 procent/år och betänker att Business Services vuxit med 8 procent årligen de senaste åren är 330 personer ungefär vad som krävs för att växa vidare som tidigare.

Magnus Eriksson säger även att man ska lanserar en ny version av kundportalen MyBusiness i slutet av året. 30 personer jobbar heltid med att utveckla den nya versionen.

Martin Hammarström

[email protected]