Modern Ekonomi skyltar om till ECIT

Jens-Oskar Göransson

Redovisningskoncernen Modern Ekonomi, som varit en del av den norska outsourcinggruppen ECIT sedan 2020, byter namn till ECIT.
Att använda ett varumärke i Sverige är enligt ett pressmeddelande ”en del av förvärvsstrategin” och tros kunna ”skapa positiva synergieffekter”.

Modern Ekonomi-skylten åker ner på åtta orter i Sverige: Falköping, Göteborg, Karlstad, Kungsbacka, Ludvika, Skövde, Sundbyberg och Västerås.

”Vi har varit en del av ECIT sedan 2020 och det är nu ett naturligt steg att vi framöver också kommer dela varumärke och namn. Vi har under åren kunnat behålla vår lokala förankring på alla orter där vi finns, samtidigt som vi har dragit nytta av den gemensamma kunskapen som finns inom ECIT-koncernen, vilket är nödvändigt på en marknad i ständig förändring”, säger Jens-Oskar Göransson, vd för både Modern Ekonomi och ECIT Services.

ECIT har funnits i Sverige sedan 2015 och har sedan dess vuxit snabbt, både organiskt och via förvärv. Nu senast köptes Pragati i Malmö och Företagsbyrån i Luleå.

Modern Ekonomi har cirka 100 anställda och en omsättning på 95 Mkr  under 2023. Totalt omsatte ECIT i Sverige 501 miljoner norska kronor (NOK) i fjol.

Martin Hammarström

[email protected]