Gå till innehållet
Gå till startsidan

Affärsnyheter för dig inom redovisning, revision och rådgivning

för att läsa, eller prova fyra veckor gratis prenumeration

Ditt konto

Sök

Ny påskrivande revisor i omskrivet fastighetsbolag

Karriär

För att läsa vidare behöver du en prenumeration

Läs gratis i fyra veckor

EY-delägaren Ingemar Rindstig, en av landets tyngsta fastighetsrevisorer, lämnar över revisionsuppdraget i den krisdrabbade fastighetsutvecklaren Oscar Properties till kollegan Oskar Wall. Det framgår av uppgifter hos Bolagsverket som Revisionsvärlden tagit del av. Information har även lagts ut på Oscar Properties webbplats, men inget pressmeddelande har släppts och revisorsskiftet har inte tidigare uppmärksammats av media.

EY är byråvalt och Ingmar Rindstig har varit påskrivande revisor ända sedan EY började revidera börsbolaget 2016. Dessförinnan reviderades Oscar Properties av PwC med Ola Salemyr som påskrivande revisor. Enligt Oscar Properties är Oskar Wall huvudansvarig revisor i bolaget från och med den 18 december 2020. Bolagsstämmorna brukar hållas i maj.

”Enligt Ernst & Young är bytet av huvudansvarig revisor en naturlig succession och en del av en generationsväxling. Oskar Wall är auktoriserad revisor, född 1975 och medlem i FAR. Övriga revisorsuppdrag är Arlandastad Holding, Byggpartner Dalarna, Estea, Järntorget Byggintressenter, Karolinska Development, Sagax, Stendörren Fastigheter och Stockholmshem. Oskar Wall har inget aktieinnehav i Oscar Properties. Ingemar Rindstig kommer att kvarstå som senior advisor i Bolagets revision vilket borgar för kontinuitet”, skriver Oscar Properties.

Revisionsuppdraget i Oscar Properties har sannolikt varit krävande. Fastighetsutvecklaren är finansiellt pressad och de två senaste revisionsberättelserna innehöll så kallade ”särskilda revisorsupplysningar”. I fjol blev Rindstig dessutom varnad av Revisorsinspektionen RI för revision av börsbolaget. Ärendet gällde projektet Biografen Penthouses i Stockholm som Oscar Properties 2017 sålde till Axxonen för 125 miljoner kronor. Axxonen hamnade dock på obestånd och bara en del av köpeskillingen betalades.

Senaste från Revisionsvärlden