Marie Baumgarts

Tung hållbarhetsprofil till KPMG

KPMG rekryterar hållbarhetsexperten Marie Baumgarts, som blir partner på byrån. Baumgarts kommer närmast från SEB, där hon varit hållbarhetschef och senast ansvarat för regulatoriska frågor. Hon rankades i våras som nummer 10 på listan över “Sveriges hållbarhetsmäktigaste” av tidningen Aktuell Hållbarhet och var medlem i EU:s tekniska expertgrupp som tog fram taxonomin. Hon har tidigare i karriären varit sverigeansvarig för hållbarhetsrådgivningen på EY. Nu ska hon basa över KPMG:s hållbarhetsrådgivning i Sverige.

“Marie kommer att ha en central roll när KPMG lägger fokus på sitt hållbarhetserbjudande och lanserar en global ESG strategi. För att bistå marknaden i hållbarhetstransformationen och att nå vår vision, att vara det självklara valet, behövs en tydlig strategi kring hållbarhet. Under de kommande månaderna och åren tittar vi på hur vi kan stärka vårt engagemang inom dessa områden och där kommer Marie att vara en nyckelspelare, säger Patrik Anderbro, vd på KPMG, i ett pressmeddelande.

Marie Baumgarts börjar sin anställning på KPMG redan den 1 december.

“Regleringarna har gått blixtsnabbt, troligtvis snabbast i EU:s historia. Jag vill dela min kunskap med marknaden och samverka för att utveckla nya innovativa lösningar. Hållbarhet är här för att stanna, på alla nivåer, och vi välkomnar förfrågningar från styrelser, ledningar och individer”, säger Marie Baumgarts.