Annika Lindström

Hon blir skattechef på KPMG

Annika Lindström och Tina Zetterlund

Annika Lindström tar över som chef för KPMG Tax & Legal efter den framgångsrika Tina Zetterlund, som lett skatteavdelningen i drygt sju år. Lindström är partner sedan 2012 och har haft en ledande roll inom tjänsteområdet Transfer Pricing (internprissättning).

Tina Zetterlund blir som Revisionsvärlden tidigare rapporterat ny Head of Markets & Sales. Sedan vd Patrik Patrik Anderbro tillträdde i fjol har han gjort flera förändringar i ledningen. Bland annat har han rekryterat Annica Hedmark som chef för People & Culture (HR) och Liselotte Haglind som CFO. Båda kommer från teknikkonsulten Sweco.
Både Tina Zetterlund och Annika Lindström kommer att ingå i företagsledningen som för första gången i KPMG:s historia består av fler kvinnor än män (fem kvinnor och fyra män).

”Med den nya företagsledningen samlar vi alla väsentliga delar, såväl affärsdrivande som affärsstödjande, att gemensamt driva vårt företag framåt. För mig som utpräglad lagspelare har det varit viktigt. Ett annat mål har varit att ta ett väsentligt kliv i vårt jämställdhetsarbete. Med både Tina och Annika i företagsledningen har vi tagit ett betydande steg mot det företag vi vill vara också i det avseendet”, säger vd Patrik Anderbro i ett pressmeddelande.

Tina Zetterlund och Annika Lindström tillträder sina nya roller den 1 oktober.

Enligt KPMG syftar förändringarna i ledningen till att öka byråns marknadsfokus.

“KPMG:s vision är att vara det självklara valet på marknaden och då måste vi sticka ut hos kunderna. Vi ska gå till marknaden som ett KPMG utifrån kundernas behov”, säger Tina Zetterlund.