Anna Olandersson

Ny vd på Confido Redovisning

Foto: J Ljungdal

Anna Olandersson har utsetts till ny vd för Confido Redovisning i Växjö. Under det senaste året har hon varit kontorschef och tillträder nu rollen som vd efter grundaren Rolf Dahlberg.

”Jag är stolt över förtroendet och ser fram emot att få leda Confido mot fortsatta framgångar”, säger Anna Olandersson i en kommentar.

Sedan maj 2020 har Anna Olandersson varit kontorschef på Confido med uppdraget att driva utvecklingen mot ett mer digitalt och effektivt arbetssätt. Tidigare har hon jobbat som affärsområdesansvarig på Fortnox, med inriktning mot redovisningsbyråer.

”Vår bransch är under stor förändring och mitt mål är att bygga en kunnig och affärsdriven verksamhet där medarbetarna trivs, får energi och kan utvecklas. Vi har redan idag ett starkt team, men vår tillväxtresa fortsätter och vi kommer att behöva anställa fler drivna och duktiga ekonomer och lönekonsulter”, säger Anna Olandersson.

Confido omsatte år 2019 drygt 10 Mkr och man har i dagsläget 14 medarbetare på kontoret i Växjö. Byrån startades av it-pionjären Rolf Dahlberg, en av grundarna till redovisningsprogrammet SPCS som idag är en del av Visma. Confido har vuxit snabbt och tilldelades 2019 Revisionsvärldens pris Årets tillväxtbyrå i Kronobergs län.

”Nu behövs det en ledare som kan ta Confido Redovisning in i framtiden”, säger Rolf Dahlberg.

Fotnot: Läs intervjun med Rolf Dahlberg från 2019 där han hävdar att ”redovisningsbyråerna är alldeles för snälla mot kunderna”.