Erfarna ekonomer grundar ny byrå i Jönköping

Finec Accountings grundare

Fem erfarna ekonomer och en it-utvecklare har slagit sig samman för att starta den nya ekonomibyrån Finec Accounting, baserad i Jönköping.

“Vi har höga ambitioner och strävar efter att bli en stark ekonomipartner för små och medelstora företag, och på sikt även för större verksamheter. Det finns många expansiva bolag i och runt Jönköping där vi ser att vi kan bidra med både redovisningstjänster och strategisk rådgivning”, säger Joakim Hyltse, en av grundarna, till Revisionsvärlden.

Joakim Hyltse är auktoriserade redovisningskonsult med bakgrund bland annat på EY i Jönköping. Under det senaste året har han arbetat som redovisningschef på ett solcellsbolag på interimsbasis. Det var under denna tid han träffade de andra grundarna av Finec Accounting.

“Vi har arbetat tillsammans och känner väl till varandras kompetenser,” säger Hyltse.

Han hoppas att Finec Accounting ska ligga i framkant när det gäller att kombinera ekonomi med både it och beslutstöd, med fokus på att hjälpa kunderna med digitalisering och automatisering.

“I dagsläget består Finec endast av oss grundare, men vi hoppas snart kunna rekrytera våra första medarbetare. Till årsskiftet hoppas jag att vi har några anställda på plats,” tillägger Hyltse.

Finec Accounting kommer att ha sin bas i Jönköping, med planer på att etablera sig i fler städer, inklusive Norrköping och Göteborg, där två av grundarna har anknytning.

“Vi undersöker för närvarande kontorshotell i Jönköping, men på sikt vill vi ha ett eget kontor,” säger Hyltse.

Finec Accountings grundare

• Elias Arshi, Ekonomichef och affärsutvecklare
• Joakim Brandt, IT-arkitekt och utvecklare
• Mattias Brandt, Ekonomichef och controller
• Erik Hallenstål, Controller och BI-utvecklare
• David Scherling, Ekonomichef och controller
• Joakim Hyltse, auktoriserad redovisningskonsult och redovisningschef

 

Martin Hammarström

[email protected]