Gå till innehållet
Gå till startsidan

Affärsnyheter för dig inom redovisning, revision och rådgivning

för att läsa, eller prova fyra veckor gratis prenumeration

Ditt konto

Sök

EY Sverige ökar igen

Nyhet

För att läsa vidare behöver du en prenumeration

Läs gratis i fyra veckor

Efter ett år med nära nolltillväxt 2018-2019 tog EY Sverige ett tillväxtkliv under det brutna räkenskapsår som slutade den 30 juni 2020. Byrån redovisar en omsättningstillväxt på åtta procent till 4 562 miljoner SEK.

”Vi är mycket nöjda med att kunna växa så pass mycket samtidigt som fem månader – februari till juni – var månader som påverkades av Covid-19”, skriver Sverigechefen Magnus Kuchler i ett mejl till Revisonsvärlden.

Vinsten blev ett kanske ännu större glädjeämne. Resultat efter finansiella poster landade på hela 600 miljoner kronor, upp från 490 Mkr året innan. Det är det högsta vinsten på minst ett decennium, eventuellt rör det sig det en rekordvinst.

Magnus Kuchler

”Det är en ökning med 22 procent, så vi är nöjda”, skriver Magnus Kuchler.

I rapporten förklaras resultatutvecklingen med högre intäkter framför allt inom affärsområdena Assurance och Consulting. EY har fyra affärsområden: Assurance, Consulting, Strategy and Transactions samt Tax. Affärsområdet Assurance, det vill säga i revision och redovisning, står som tidigare för 59 procent av koncernens omsättning. Consulting växte snabbast, med hela 18 procent, till 745 Mkr. Magnus Kuchler är nöjd med att samtliga affärsområden växer. Även framåt är det fokus på tillväxt och Kuchler nämner särskilt att han hoppas kunna ”ta marknadsandelar inom Consulting och Strategy & Transactions”.

Bokslutet avslöjar att EY betalde 156 Mkr för design- och innovationsfirman Doberman, som förvärvades i fjol. Enligt rapporten vill EY med förvärvet få en ”unik position på marknaden” när det gäller erbjudandet inom digital transformation.

”Integrationen av Doberman har gått bra trots de utmaningar som pandemin medfört”, skriver Magnus Kuchler.

Utdelningen anges till 479 Mkr, vilket är en ökning från 427 Mkr föregående år. Det är i snitt 2,7 Mkr räknat på 174 partner. Snittutdelningen ökar endast något eftersom antalet delägare har ökat från 161 till 174 på ett år.

Senaste från Revisionsvärlden