Malin Svanberg

Blir CCO på Björn Lundén

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén rekryterar marknadsföringsexperten Malin Svanberg som CCO, Chief Commercial Officer. Svanberg kommer närmast från jobbet som Country Manager på Wolters Kluwer som hon haft sedan början av 2021. Innan dess var hon företagets försäljningschef under många år.

Björn Lundén köpte nyligen det nederländska affärssystemet King Software av en fond som tillhör Björn Lundéns egen huvudägare Main Capital, se tidigare artikel. Enligt ett pressmeddelande är rekryteringen av Malin Svanberg ”en viktig pusselbit i den nya, internationella organisation som nu tar form”.

”De som känner mig vet att jag gillar förändringar och triggas av utmaningar. Jag ser fram emot att vara med i en ny fas, kunna göra skillnad och bidra med min erfarenhet från redovisningsbranschen. Och inte minst att ta upp kampen med Fortnox”, säger Malin Svanberg i en kommentar.

”Med sin erfarenhet och sitt driv kan Malin bidra till att vi får maximal utväxling på våra genomförda och framtida förvärv”, säger Björn Lundéns vd Ulf Bokelund Svensson.