Karitha Ericson

Karitha Ericson får styrelsepost

Grant Thorntons vice vd Karitha Ericsson har valts till ny styrelseledamot i Nordnet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Karitha Ericsson har arbetat på Grant Thornton sedan 2012, och från 2017 som vice vd och COO med ansvar för bland annat HR, marknadsföring och kommunikation samt affärsområdena skatt, revision och ekonomiservice. Mellan åren 2009-2012 var hon HR-chef på riskkapitalbolaget EQT. Dessförinnan arbetade Ericsson på SEB bland annat som personalchef för divisionen Wealth Management, samt för bankens kontor i Finland, USA och Luxemburg.

”Nordnet ligger i främsta ledet vad gäller digitala tjänster inom sparande och investeringar, men om man ska bygga ett långsiktigt framgångsrikt företag måste man sätta lika mycket fokus på medarbetare och kultur. Karitha adderar värdefull kunskap till Nordnets styrelse inom bland annat strategiska HR-frågor, och vi ser mycket fram emot att börja arbeta med henne”, säger Tom Dinkelspiel, styrelseledamot i Nordnet och representant för bolagets största ägare Öhmangruppen.

Nordnet är en nätmäklare och bank som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Aktien avnoterades från Stockholmsbörsen i februari 2017 och bolaget ägs idag av Öhmangruppen och Nordic Capital.