Johan Wiktorin

Tung säkerhetsexpert till PwC

PwC har anställt en av Sveriges mest kända säkerhetsexperter, Johan Wiktorin, till affärsområdet Cyber Security. Det framgår av ett pressmeddelande. Wiktorin har på senare år arbetat som säkerhetskonsult på den egna byrån Brqthrough, men har bakgrund som officer och arbetade i över 20 år inom Försvarsmakten. På PwC får han titeln Director.

”I dagsläget arbetar ett sjuttiotal konsulter på PwC med att stödja kundernas verksamheter inom området Cyber Security. Tillväxttakten är hög och expansionen sker genom både företagsförvärv och rekryteringar. Nu förstärks affärsområdet ytterligare med säkerhetsprofilen Johan Wiktorin som ska hjälpa till att lösa säkerhetsutmaningar för PwC:s kunder”, skriver PwC i pressmeddelandet.

Johan Wiktorin välkänd som försvars- och säkerhetskommentator i media under flera år var han återkommande kolumnist i Dagens Industri. Han skriver ofta debattartiklar och citeras flitigt i media som säkerhetsexpert. Bara det senaste året ger en sökning på hans namn i artikeldatabasen Retriever nära 400 träffar.

”Med Johan Wiktorins spetskompetens har vi möjlighet att ytterligare vässa vårt erbjudande inom Cyber Security”, säger Rolf Rosenvinge, affärsområdeschef Cyber Security på PwC, i pressmeddelandet.