Joacim Sundell

Ny Sverigechef på PA Consulting

Joacim Sundell, idag partner och ansvarig för PA Consultings erbjudande inom public services med fokus på transport, tar över efter Magnus Krusberg i rollen som Sverigechef. Det skriver konsultfirman i ett pressmeddelande. Magnus Krusberg går vidare till ”ett nytt uppdrag inom en av Sveriges storbanker”.
Sundell började på PA Consulting 2013 och har de senaste sju åren fokuserat på kundprojekt inom främst transport men även inom skatt, hälsa och domstolsväsendet. Mycket handlar om digitalisering och styrning av offentliga verksamheter. Dessförinnan arbetade han bland annat på IBM Global Business Services och på Deloitte Consulting.

Sören Knudsen, Nordenchef på PA, säger om nya Sverigechefen:

”Joacim är en stark ambassadör för PA och våra kärnvärden. Han har en etablerad ställning på den svenska marknaden och ett stort förtroende hos PA:s viktigaste kunder. Joacims starka ledarskap är viktigt för PA, och vår investerare The Carlyle Group, eftersom vi är rådgivare och implementationspartner till stora samhällskritiska verksamheter.”

PA Consulting är ett managementkonsultföretag som i Sverige inriktat sig som transformationsrådgivare inom såväl privat näringsliv som offentlig förvaltning. PA har 3 200 anställda globalt varav 350 i Norden och 100 i Sverige.