Jamie Miller

EY rekryterar global CFO inför delning

Jamie Miller blir ny global CFO för EY, som planerar att knoppa av konsultdelen som ett fristående bolag. Miller har tidigare varit finansdirektör för bland annat GE och revisor (samt partner) på amerikanska PwC. Idag är hon CFO på det amerikanska livsmedelsföretaget Cargill.
Utnämningen av Miller är enligt ett pressmeddelande ”ytterligare ett steg” i processen att dela upp EY i en revisions- och en konsultdel.

”EY går framåt på ett genomtänkt och medvetet sätt och gör stora framsteg på vägen mot partneromröstningar”, försäkrar EY i pressmeddelandet.

“Detta är en unik möjlighet att vara en del av vad som kommer att bli en av de mest omvälvande processerna det här decenniet, oavsett bransch”, kommenterar Miller.

Jamie Miller får som CFO ansvar för hela nätverket, det är oklart vilken roll hon kommer att få när uppdelningen väl är genomförd. Det blev nyligen klart att Julie Boland, chefen för amerikanska EY, ska bli global chef för den framtida revisionsdelen. Den nuvarande globala EY-chefen Carmine Di Sibio kommer att bli ordförande för den ännu namnlösa konsultdelen. Det meddelande EY redan i december.

EY räknar med att under de kommande veckorna utnämna ytterligare chefer till en rad positioner i de både den framtida revisions- och konsultdelen. Allt med förbehåll att partners i nätverkets medlemsbyråer löstar igenom uppdelningen.