Helene Willberg

Willberg tar styrelseuppdrag

Helene Willberg

Helene Willberg, nyutnämnd chef för konsultföretaget Alvarez & Marsals Nordenkontor och under åren 2008-2012 vd för KPMG, går in i styrelsen för ljusutrustningsföretaget Profoto. Hon kommer även att investera i bolaget, enligt ett pressmeddelande. Samtidigt går Oriflamechefen Magnus Brännström och tidigare delägaren i Nordic Capital, Hans Eckerström, in i styrelsen. Hela trion uppges investera i bolaget och Eckerström tar över som styrelseordförande.

Profoto gör ljuskällor, ljusformare och fototillbehör som används av fotografer. Sedan 2013 har omsättningen ökat från cirka 250 miljoner kronor/år till cirka 700 miljoner kronor idag..

“I dagens uppkopplade och digitaliserade värld finns bildkreatörer överallt vilket gör att marknaden för fotografisk utrustning växer. Den utvecklingen drar vi nytta av. De senaste åren har vi undersökt olika möjligheter för att stötta bolaget under en fortsatt tillväxtresa och ta Profoto till nästa nivå. Vi är mycket glada med att nu kunna ta del av den kunskap och erfarenhet som våra nya styrelseledamöter och investerare kan bidra med, inte minst när det gäller företagsutveckling och internationalisering”, säger Anders Hedebark, vd för Profoto och en av dagens huvudägare, i pressmeddelandet.