Heikki Ilkka

Nordeas finanschef åter till EY

Nordeakoncernens finanschef Heikki Ilkka lämnar banken för att åter blir partner i EY. Ilkka ska börja på EY i Finland i mars 2018 och kommer jobba med de största revisionskunderna som Global Client Service Partner, enligt ett pressmeddelande. Han ska även leda EY:s Nordic Audit Committee program och föreslås som grädde på moset till ordförande för EY Finland (väljs på årsstämman 2018).

Heikki Ilkka jobbade på EY i över 20 år innan han gick till Nordea. Under sin karriär på byrån var Ilkka bland annat chef för affärsområdet Assurance i Finland.

”Heikki Ilkka stärker EY:s kompetens med sin erfarenhet från stora multinationella kunder och höjer vår branschkunskap inom speciellt finans och bank. Han har enastående branscherfarenhet, djup marknadskunskap och egenskaper som skapat tydligt värde åt hans kunder och de organisationer han arbetat med. Jag är mycket glad att Heikki Ilkka har bestämt sig för att bli en del av EY och jag välkomnar honom varmt tillbaka”, säger Erik Mamelund, Nordic Regional Managing Partner på EY, i pressmeddelandet.

”Precis som bankverksamheten förändras även revisionen i snabb takt. Båda branscherna är både globala och hårt reglerade vilket gör dem spännande på ett krävande sätt. Samtidigt har digitaliseringen och dataanalyser gett otroliga möjligheter att kunna erbjuda mer branschkunskap och affärsinsikter, vilket stödjer kunderna i den snabbt föränderliga världen”, säger Heikki Ilkka.