Hans Peter Larsson

Från PwC till FAR

Hans Peter Larsson. Foto: PwC

Skattejuristen och debattören Hans Peter Larsson rekryteras från PwC till branschorganisationen FAR, där han blir skatteansvarig. Hans Peter Larsson är en av landets mest välkända debattörer på skatteområdet. Han har varit på PwC sedan år 2000, dessförinnan arbetade han på Företagarna.

”FAR är mästare på att hantera ordning och reda och ser vad som fungerar och inte fungerar när det gäller att sätta ihop en lagstiftning. Och inom skatt är det sådant jag ska lyfta. Min uppgift blir också att synliggöra auktorisationen av skatterådgivarna och vad den innebär. Ett viktigt sätt är förstås att driva debatt, där skatterådgivare i dag inte är tillräckligt aktiva”, säger Hans Peter Larsson i ett pressmeddelande.

FAR hoppas med rekryteringen kunna driva skattepolitiska frågor bättre än idag.

”Skattesystemet är i stort behov av reformering, och FAR vill bidra konstruktivt till att skattereglerna blir tydliga, förutsägbara och rättvisa. Jämfört med förra översynen måste även faktorer som hållbarhet och digitalisering beaktas. Här kan Hans Peter Larsson hjälpa FAR att spela en avgörande roll”, säger FAR:s generalsekreterare Dan Brännström.

Hans Peter Larsson tillträder den 20 augusti.