Björn Johansson

Från KPMG till Skeppsbron Skatt

Skeppsbron Skatt rekryterar Incentive-specialisten Björn Johansson, specialiserad på incitamentsprogram, mobility samt svensk och internationell individbeskattning.

”Han har mångårig erfarenhet av frågor kopplade till aktierelaterade ersättningar, såsom exv. värdepappersoptioner, aktieprogram och personaloptioner”, skriver Skeppsbron Skatt i ett pressmeddelande.
Björn Johansson kommer närmast från KPMG i Stockholm och kommer ansvara för Incitamentsfrågor hos Skeppsbron Skatt. Han ska bygga en fullservice-avdelning som erbjuder design, utformning, implementering, analys och uppföljning av incitamentsprogram.
”Det som lockar mig med Skeppsbron Skatt är dels att få möjligheten att vara delaktig i ett företag som befinner sig i en spännande expansiv fas, samt uppbyggnaden av ett helt nytt team kring tjänsteområdet, men även att få arbeta med renodlad rådgivning utan att begränsas av mängden oberoenderegler som gäller för rådgivare i en revisionsfirma”, säger Björn Johansson.
Visionen är att men nya enheten skall växa med ytterligare specialister under det kommande året. Skeppsbron Skatt vill kunna hjälpa till med såväl inhemsk som gränsöverskridande incitamentsprogram.
”Omfattar incitamentsprogrammet anställda utanför Sverige kan vi via vårt internationella nätverk Taxand erbjuda snabb och oberoende rådgivning av högsta kvalitet varhelst i världen våra kunder är etablerade”, skriver Skeppsbron skatt.
Björn Johansson är jurist med kompletterande studier inom ekonomi. Han är även auktoriserad skatterådgivare.
Skeppsbron Skatt har idag ca 55 medarbetare vid kontor i Stockholm och i Malmö. Byrån köptes tidigare i år av Aspia.