Anna Byström

Ny delägare på EY Law

EY:s affärsjuridiska del EY Law tar in tech- och telekomspecialisten Anna Byström som ny parter. Hon kommer närmast från en roll som chefsjurist på Telenor. Byström kommer att fokusera på IT/tech- och telekomrelaterad juridik samt legala aspekter av digitalisering.

”I stort sett alla branscher genomgår digitalisering vilket har skapat ett ökat behov av juridisk rådgivning inom området; särskilt i kombination med förståelse för den komplexitet och snabbrörlighet som företagen måste förhålla sig till. Det känns därför mycket roligt att med min branscherfarenhet vara med och utveckla EY Laws erbjudande. Ett annat område där EY ligger i framkant och som jag ser fram emot att utveckla fortsatt inom Norden, är Legal Managed Services (outsourcing av juridik, ofta i kombination med automatisering, RV:s anmärkning), vilket kommer att bli allt viktigare för våra kunders effektivisering” säger Anna Byström i ett pressmeddelande.

EY Law är EY:s affärsjuridiska del i byrån. Det svenska bolaget etablerades 2016 och har Ernst & Young Europe LLP som största ägare, men även en handfull jurister och vd:n Paula Hogéus i spetsen. I fjol hade svenska EY Law i medeltal 22 personer anställda.