Modern Ekonomi får stöd för korttidsarbete
För att läsa vidare behöver du en prenumeration
Läs gratis i fyra veckor
Redan prenumerant?
Redovisningskoncernen Modern Ekonomi, som är under uppköp av norska ECIT har släppt en årsredovisning för det brutna räkenskapsår som slutade den 30 september i fjol. Bolaget har även släppt en kort kommuniké om omsättning och rörelseresultat på EBITDA-nivå under oktober och november 2020.
Omsättningen för räkenskapsåret ökade en procent till 106 Mkr. Rörelseresultatet landade på 0,5 Mkr vilket kan jämföras med 18 000 kronor för föregående räkenskapsår. Tittar man på resultat efter finansiella poster vände bolaget till vinst efter flera år med röda siffror.
Under oktober och november vände det dock ner igen.
Omsättningen uppgick till 16,1 Mkr, vilket i årstakt är i linje med fjolåret. Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till minus -667 000. Coronakrisen nämns som en förklaring.
”På framför allt ett par av våra kontor har vi under sommaren och hösten märkt av en betydande nedgång i efterfrågan på våra tjänster. Ett antal av kontorens kunder har fått lägre efterfrågan från sina kunder vilket i sin tur innebär att vi får mindre att göra. Några kunder har olyckligtvis också tvingats sätta sina bolag i konkurs. Mot bakgrund av detta har vi infört korttidsarbete på ett av kontoren för att möta den tillfälliga nedgången i efterfrågan”, skriver vd Frans Blom i årsredovisningen.
Stödet för korttidsarbete gäller från september i fjol.
”De åtgärder som vidtagits gör att koncernen hittills klarat pandemin. Koncernen är däremot i behov av fortsatta stödåtgärder på det kontoret där korttidsarbete införts eller att det sker en snabb vändning på marknaden för att med säkerhet kunna bedöma att riskerna är över”
Både styrelse, ledning och kontorschefer har haft extra fokus på kunderna under hösten.
”Då vi nu befinner oss mitt uppe i den andra vågen av pandemin har vi tagit hänsyn till detta i värdering av upparbetad ej fakturerad intäkt samt kundfordringar”, skriver Frans Blom, och uppger även att koncernen tagit kostnader av engångskaraktär kopplade till försäljningen av bolaget till ECIT. Norrmännen kontrollerade den 1 december 2020 87 procent av bolaget.