Redovisningskonsulten lanserar analysprogram
Redovisningskonsulten Mikael Nolbeck är en av grundarna till Flexiflow, en molnbaserad plattform för analys av räkenskapsdata.
”Jag har grundat företaget tillsammans med bröderna Magnus och Nils Dahl, som utvecklat plattformen. Flexiflow hämtar data från ekonomisystem som exempelvis Fortnox och gör kundanpassade digitala rapporter i realtid”, säger Mikael Nolbeck som är vd för Flexiflow.
Duger inte de rapporter som kan genereras direkt i ekonomisystemen?
”Både och. För mindre bolag som inte har lika stort behov av analys så räcker rapporterna i exemelvis Fortnox fint. För lite större bolag med större krav på rapportering krävs det mycket manuellt arbete. Med Flexiflow är det mycket lätt att addera data från olika system och skräddarsy egna rapporter. Om informationen finns i systemen så kan vi skräddarsy rapporter”, säger Mikael Nolbeck.
Flexiflow AB registrerades hos Bolagsverket den 19 maj och webbplatsen kom upp förra veckan, men enligt Mikael Nolbeck har programvaran bakom Flexiflow tagit flera år att utveckla.
Är programmet klart för försäljning?
”Vi är redo för marknaden, målgruppen är bolag med stort rapporteringsbehov. Produktbolag som vill följa sina inköp och försäljning och få det presenterat på ett tydligt sätt är ett exempel på bolag som vi tror kommer att ha nytta av programmet”, säger Mikael Nolbeck.
Hur ska ni ta er till marknaden?
”Vi kommer att söka upp kunder som vi tror har nytta av produkten. Vi kommer även att ta in externt kapital för att stödja expansionen”, säger Mikael Nolbeck.
Du är redovisningskonsult och driver den egna byrån Nolbeck Redovisning i Alingsås. Hur halkade du in på programvaruutveckling?
”Jag har alltid haft ett driv för den digitala utvecklingen och kom då i kontakt med Magnus Dahl som är en av de mest erfarna i branschen och som kuriosa var den som i begynnelsen var först att integrera leverantörsfakturahanteringen till Fortnox.”
Hinner du driva både redovisningsbyrå och programvarustartup?
”Jag hoppas kunna driva byrån och Flexiflow parallellt, i alla fall initialt”, säger Mikael Nolbeck.