Visma köper lönespecialisten Kontek

Över 100 anställda - ”Specialister ut i fingerspetsarna”.

Visma förvärvar lönespecialisten Kontek med molnbaserade lösningar och tjänster för hela löneprocessen i sitt erbjudande.

”Kontek är ett framkantsföretag vi imponerats av länge – specialister ut i fingerspetsarna och med kundfokus cementerat i sitt DNA. De driver utbredningen av digitalt lönearbete föredömligt, och är en av de mest klart lysande stjärnorna när det kommer till leverans av system och tjänster för hela löneprocessen”, säger Carola Lissel, vd Visma Software.

Utöver lönesystem har Kontek även tidsystem, reseräkning- och utläggssystem, bemanningssystem och HR-system. Carola Lissel uppger till Revisionsvärlden att Kontek Lön varken ska ersätta varken Visma Lön eller något annat löneprogram hos Visma.

“De kommer existera parallellt och kunderna väljer efter egen smak och behov som vanligt”, skriver Carola Lissel.

Kontek har även en outsourcingdel, som tar hand om hela eller delar av företags lönehantering. Kontek är alltså delvis en konkurrent till löne- och redovisningsbyråer.

Hur gör ni med Konteks outsourcingdel? Behåller ni eller ska den på sikt säljas?

“Vi kommer att fortsätta med outsourcing-verksamheten. HRM är ett “expertområde” där stödet till kunderna är viktig och det är ganska vanligt att man vill ha sin lönehantering som en ‘tjänst'”, skriver Carola Lissel

Kontek har kontor i Värnamo, Ljungby, Stockholm, Göteborg och Malmö. Någon köpeskilling anges inte. Bolaget Kontek Lön AB har över 100 anställda och omsatte 172 Mkr i fjol. Konteks ägare Niklas Brenning lämnar verksamheten i samband med affären, i övrigt sker inga förändringar vad gäller medarbetare, kunder eller leverantörer. Konteks verksamhet fortsätter under eget namn inom Visma. Förvärvet genomfördes 4 juni 2021.

Artikeln är uppdaterad med nya citat av Lissel.

Martin Hammarström

[email protected]