Visma i samarbete med fintech-bolaget Trustly

Möjliggör betalningar direkt från bankkontot.

Magnus Månsson

Ett nytt samarbete mellan Visma och fintech-bolaget Trustly gör att den som fått påminnelse- eller och inkassokrav från Visma kan betala direkt från bankkontot. Detta som ett komplement till Swish och kortbetalningar.

”… med Trustlys lösning för direktbanksbetalningar ökar möjligheterna att få betalt snabbt samtidigt som det blir ännu enklare för slutkunden att göra rätt för sig”, säger Magnus Månsson, vd för Visma Financial Solutions.

Han uppger att de gäldenärer som fått en faktura, påminnelse eller inkasso från någon av Vismas kunder kan logga in på mittarende.se och, utan extra kostnad, betala fakturan med hjälp av Trustly.

“Vi tjänar inget på detta utan syftet är att ge gäldenärerna ytterligare ett betalsätt som kan passa dem. Vi vill erbjuda säkra och smidiga sätt för gäldenärerna att hantera sina fakturor. Det är kostnadsfritt för gäldenären och för vår kund men vi betalar en transaktionskostnad till Trustly”, skriver Magnus Månsson till Revisionsvärlden.

Trustlys lösning för direktbanksbetalningar används framför allt av internationella e-handlare och erbjuder direktbanksbetalningar från bank i både Europa och USA. Konsumenten slipper använda betal-/kreditkort. Trustly har fler än 400 anställda och huvudkontor i Stockholm, med flera kontor i Europa och Amerika. Trustly är ett licensierat betalningsinstitut enligt det andra betaltjänstdirektivet (PSD2). Trustlys största ägare är riskkapitalbolagen Nordic Capital och Alfvén & Didrikson.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *