“Vi riktar in oss mot företag på obestånd”

Kundfokus och värdebaserad prissättning gav Angamato tillväxtboost.

Tomas Tobiasson. Foto: Kola Productions

Angamato Ekonomikonsult i Orsa är Årets tillväxtbyrå 2022 i Dalarnas län.

“Vi har gått över till att bli mer kundvänliga. Vi har tagit bort timpris och gått över till fasta månadsbelopp, vilket uppskattas av kunden och som gett fler kunder”, säger ägaren Tomas Tobiasson som en del av framgången.

Angamato Ekonomikonsult startade 2011 och har idag tre anställda. I fjol mer än fördubblades omsättningen till drygt 5 Mkr, men det har varit en process under många år för att nå dit byrån är i dag.

“Vi har breddat vårt arbetsområde och riktar in oss mot företag på obestånd. Vi når också ut på ett bredare område och har numera kunder i hela Sverige, i de nordiska länderna och även i Afrika”, säger Tomas Tobiasson.

Med kunden i fokus tar byrån betalt för expertkunskap. Om kunden har ett problem, till exempel med skatterevision, är byrån med kunden vid revisionen och svarar på breven till Skatteverket.

“Vi har byggt upp en relation med Skatteverket där vi tar tillvara kundens rätt. Vi har även haft stora revisionsbyråer som anlitat oss i samband med skatterevision. När det gäller prissättningen tar byrån inte betalt för nedlagd tid, utan betalt för kundens värde. Ett exempel är att en kund betalar 12 000 kronor till byrån för att minska kostnaderna med 2000 kronor i månaden.

“Det innebär att kunden tjänat in vårt upplägg på 6 månader och fortsätter att minska sina kostnader även efter det.”

Hur ser du på framtiden med möjligheter och utmaningar?

“Utmaningarna har vi redan löst och det är personalsituationen. Det är svårt att rekrytera personal till det operativa arbetet när det gäller redovisningen. Där har vi anlitat underkonsulter sedan tre veckor tillbaka. Vi kommer att fortsätta att växa. Vi får 5-6 förfrågningar varje vecka och tackar nej till många uppdrag. Vi vill växa tillsammans med företag där vi kan tillföra nytta, för om du tillför något till dina kunder som de värdesätter så betalar de gärna.”

Hur arbetar ni med digitalisering?

“Det jobbar vi med ganska hårt i dag. Vi har till exempel kundmöten regelbundet via teams och är uppkopplade via teams med våra underkonsulter.”

Vad betyder det att ha blivit Årets tillväxtbyrå 2022 i Dalarnas län?

“Det är en bekräftelse på att det arbete vi lagt ner tidigare nu börjar att ge frukt. Vi satsar på att bli bäst i Sverige 2024, det sporrar mig att utvecklas”, säger Tomas Tobiasson.

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Den byrå som ökat snabbast det senaste räkenskapsåret vinner. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Finwire

[email protected]