“Vi har firat med champagnefrukost”

LR Redovisning & Revision i Arboga är Årets tillväxtbyrå i Västmanland.

Peter Lövdin

Hallå där,

Peter Lövdin – vd – och Marie Björkqvist Andersson på LR Redovisning & Revision i Arboga, som vinner utmärkelsen Årets tillväxtbyrå i Västmanlands län.

Grattis! Hur ska ni fira detta?

“Vi har firat med champagnefrukost med de anställda. Det är alltid kul att få uppskattning och vi har fått mycket positiv respons.”

LR Redovisning startade 2014 i Arboga. Under fem år växte de organiskt för att sedan 2019 köpa Reventor Håkan Huggare AB och förvärva deras kundbas.

Marie Björkqvist Andersson

“Uppköpet var ett sätt för bolaget att ta ett steg framåt och för oss har det betytt att vi har blivit  mer kända och visar att vi vill vara en aktör på den lokala marknaden. Det är viktigt att vara en lokal aktör och man får ta tillfället när det ges. Vi har mycket i pipen just nu.”

Bolaget växte under 2020 och har fortsatt att växa i år. Under pandemin har de jobbat mycket på teams med kunderna vilket har tagits emot väl av kunderna.

Vilka utmaningar ser ni 2022 för er byrå?

“Vi ser positivt på framtiden och har en fortsatt spännande resa framför oss. Vi märker att det går mer åt rådgivning och vi jobbar med att försöka koppla ihop det med den digitala världen.”

Byrån har ett nära samarbete med LR i Mora som Marie Björkqvist Andersson var med och startade redan 1998. Kontoret i Arboga startades alltså 2014.

“Vi jobbar på samma plattform och samverkar på sociala medier, inom rekrytering, med utbildningar och hjälper varandra när det behövs helt enkelt, även om vi är två olika bolag. Det är vår styrka.”

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Finwire

[email protected]