Vd-byte på Finnhammars

Anton Spinnars och Erika Hed.

Finnhammars Revisionsbyrå, med kontor både i Upplands Väsby och i centrala Stockholm, har fått en ny ledarduo. Den 1 september tog Erika Hed över rollen som vd efter Malin Markman som varit chef sedan 2006. Anton Spinnars tillträdde samtidigt som vice vd med fokus på personalfrågor. Han har arbetat på Finnhammars sedan 2015 och är son till Ola Spinnars, en av Finnhammars grundare. Erika Hed har arbetat på Finnhammars sedan 2011, men hennes koppling till byrån gång längre tillbaka än så.

”Min farfar var en av Ola Spinnars första kunder när han blev auktoriserad revisor. Även min far var kund hos Finnhammars så jag känner till byrån sedan barnsben”, säger Erika Hed.

Finnhammars startades 1983 av Bo Finnhammar och Ola Spinnars. Redan 1984 förvärvades den prästgård i Upplands Väsby norr om Stockholm som är byråns huvudkontor. Sedan 1998 finns även ett citykontor i Stockholm. Byrån har över 50 medarbetare, varar 12 är delägare, och består ett antal bolag. Enligt Hed är den totala omsättningen i gruppen drygt 90 Mkr på årsbasis.

Är det en lagom storlek?

”Vi är aldrig nöjda och vill växa. Men det ska ske organiskt och i lagom takt”, säger Erika Hed.

En del andra fristående byråer söker sig till nätverk som LR Revision och Baker Tilly. Hur tänker ni framåt?

”Att vara fristående har varit vår styrka i alla år. Vi samarbetar gärna med andra rådgivare, men vill inte vara bundna. Dessutom ingår vi i två internationella byrånätverk; Kreston och IAG Global”, säger Erika Hed.

Transparens: Finnhammars reviderar Revisionsvärldens ägarbolag.

Martin Hammarström

[email protected]