”Våra medarbetare ska kunna arbeta där det passar dem bäst”

Så flexibelt ska EY arbeta efter pandemin.

EY i Stockholm

Frihet att jobba varifrån man vill, men under ansvar. Det tycks vara den officiella modellen på EY framöver. Enligt ett pressmeddelande lanserar byrån en ”helt ny modell för hybridarbete”, som ska ”implementeras i hela Norden”.

”Målsättningen är att öppna upp för så mycket flexibilitet som möjligt, och principen är att våra medarbetare ska kunna arbeta där det passar dem bäst, så länge det inte påverkar utförande och kundbehov”, säger presstalespersonen Oscar Forsman till Revisionsvärlden.

EY:s interna undersökning visar att de flesta säger sig vilja vill arbeta på kontoret två dagar i veckan, ”men hur arbetsveckan läggs upp styrs utifrån individuella preferenser, kundbehov, team och arbetsuppgifter”, säger Oscar Forsman.

Fortfarande rekommenderar Folkhälsomyndigheten hemarbete, så modellen för hybridarbete kommer implementeras så snart rekommendationerna kring hemarbete lyfts.
Pressmeddelandet från EY går i linje med hur revisionsbyråer internationellt kommunicerat kring kontorsjobb.

På brittiska PwC ska medarbetarna själva få välja varifrån de vill jobba, och även hur tidigt eller sent de vill börja arbeta om dagarna, skriver BBC News. Förhoppningen även där är att medarbetarna väljer att jobba delvis hemifrån. PwC:s ordförande i Storbritannien Kevin Ellis hoppas att flexibelt arbete ska bli “norm snarare än undantag” och tillägger att byrån vill att medarbetarna ska känna sig “betrodda och bemyndigade”.

Läs även kommentaren: ”Helt ny modell för hybridarbete” ett förebud om hyressänkning

Martin Hammarström

[email protected]