Uppköpta byråer i tillväxtfinal

En finskägd och en norskägd byrå kan bli Årets tillväxtbyrå i Stockholms län.

Edith Lau

VIEW Ledger har två år i följd kammat hem det prestigefyllda priset Årets tillväxtbyrå i Stockholms län, men i år återfinns den norskägda redovisningsgruppen inte bland finalisterna. I stället finns två uppköpta byråer på tillväxtlistan. En av dem är Metric Accounting, redovisningsentreprenören Edith Laus byråbygge som sedan i fjol ingår i finländska Balanco Accounting, se tidigare artikel. Edith Lau är numera delägare och styrelseledamot i Balanco Group.

En ytterligare finalist som köpts upp är Nmbers Stockholm. Byrån ingår sedan början av året i norska Athene Group. Athene är en redovisningsgrupp verksam i Norge, Sverige och Polen och som  bildades i Oslo 2003 . I Sverige finns 25 medarbetare som leds av vd Johanna Jensen.

Flexmission, med Tobias Ottosson är ännu fristående och hör till de litet större byråerna på listan.

Minst bland finalisterna är Icount, som drivs av Gülay Kilickiran och Osman Afzal. Duon startade 2018 och har kontor i Årsta i södra Stockholm. Bland de mindre finalisterna märks även Järfälla Redovisning, med Jeanette Lidman. Byrån har tre medarbetare enligt webbplatsen och söker mer personal.

Årets tillväxtbyrå i Stockholms län – finalister 2022

Byrå

Omsättning, tkr

A.L.K Redovisning AB

3429

Convensia Personal AB

5222

Flexmission AB

10415

Franzéns Redovisningsbyrå i Stockholm AB

2857

Icount AB

2570

Järfälla Redovisning AB

3190

Metric Accounting AB

25523

Nmbers Stockholm AB

10444

Reda Redovisning AB

2593

Siffror Sverige AB

5004

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]